Världseliten i Snowboard till Ale Invite!

 


Ale Invite - World Snowboard Tour Endast 2 mil norr om Göteborg går en världshändelse av stapeln lördagen den 28 februari.
Endagsfestivalen Ale Invite bjuder på 20 av de absolut bästa åkarna i världen som gör upp om 20 000 USD i Alebacken, Alafors. Dessutom livemusik, barnaktiviteter, foodtrucks, öltält – och fri entré!

 

Det är premiär för Ale Invite den 28:e februari 2015 – en Snowboard Big Air-tävling som kan stoltsera med att vara ett av de internationella stoppen på World Snowboard Tour. Tävlingen är kombinerad med en endagsfestival med kända svenska artister på scen, foodtrucks, öltält, lokala försäljare, en Burton Riglet Park för de minsta och en miniatyr av det stora hoppet i barnbacken för de lite äldre barnen. Det blir ett fartfyllt och spektakulärt heldagsevent för hela familjen.

 

Världsstjärnorna Tor och Kevin arrangerar Ale Invite
World Snowboard Tour har vuxit till den starkaste internationella snowboard-touren och representerar de viktigaste snowboardhändelserna i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Oceanien. Att lilla Ale i Västsverige får ett stopp är en fantastisk tilldragelse för sporten – men också för den lilla orten strax utanför Göteborg.

Snowboardåkarna och tillika arrangörer för Ale Invite är Tor Lundström och Kevin Bäckstöm. De tillhör själva världseliten och har bägge fina meriter på sina CV:s, t ex 1st place Style Wars och 1st place Spring Battle.
Vi pratar med Tor Lundström inför Ale Invite.

Snowboardbacke för Ale Invite samt åkare - World Snowboard Tour

Svenska världsstjärnan i Snowboard Tor Lundström (längst t.v.) är en av arrangörerna för Ale Invite.

Varför ska vi åka till endagsfestivalen Ale Invite den 28 feb?
– Ni har chansen att se några av dom bästa snowboardåkarna i världen göra upp om 20 000 USD ute i lilla Ale-backen – detta händer inte varje dag! Dessutom så har vi fantastiska Teddybears STHLM, Tjuvjakt och Tracy Irve som kör live på festivalscenen. Decodarlings kommer att liva upp miljön på området och fixa den sköna festivalkänslan. Dryck och mat kommer att finnas i mängder så varför inte liva upp din och familjens lördag och komma på detta grymma event? Alla är välkomna och entrén är gratis.


Till vilken målgrupp/målgrupper riktar sig festivalen?

– Målgruppen är väldigt bred. Allt från de yngsta till pensionärer är välkomna. I början på dagen så kommer området vara mer barnvänligt med snowboardskola, hoppborgar etc. De enda som får chansen att åka under eventet – utöver de tävlande – är våra minsta besökare. Vi kommer att ha barnbacken öppen och bygga ett miniatyrhopp av tävlingshoppet och även ha en gratis snowboardskola för barn mellan 2-6 år.

Den oinvigda besökaren med noll kunskap kan förvänta sig att snowboardhopp i världsklass – med livegrafik på storbildsskärm och speaker till hjälp för att förstå hur tävlingen går till.


Hur stor är snowboardsporten i Sverige/Norden?

– Det är inte alls lika stort som USA men det växer stadigt. Därför tycker vi det är väldigt kul att vi nu är ett av dom internationella stoppen på World Snowboard Tour och att vi sätter Sverige på den internationella tävlingskartan.

Snowboardbacke för Ale Invite samt åkare och live-akter - World Snowboard Tour

Världsstjärnen Kevin Bäckström innehar titeln ”1st Place Spring Battle” (2:a fr höger) och är en av arrangörerna för Ale Invite den 28 februari.

Vilka åkare är de absoluta ”stjärnorna” den 28:e feruari?
– Alla i startfältet är stjärnor och vem som helst kan ta hem den prestigefulla segern – marginalerna är mycket små. Sven Thorgren, Seppe Smits, Sebastian Toutant, Maxance Parrot eller Roope Tonteri är några av favoriterna om man kollar på tidigare resultat.


Vilka foodtrucks/vilket matutbud serveras på lördag?

– Vi kommer att ha olika typer av snabbmat, bl a foodtrucken Two buns and meat – missa inte deras delikata burgare, även de är av världsklass, ha ha ha…


Hur löser ni tävlingssnön?

– Vi har fått fram en bra lösning med att bygga grunden med containrar som vi täcker med snö från skidbacken. Vi kommer även att få snö hitförd så att vi kan bygga ett bra stort hopp.


Tips inför Ale Invite?

– Klä dig varmt och kom med ett glatt humör så lovar vi er en show av världsklass!

Info och fullständigt program klicka HÄR!

Titta på filmen om Ale Inviteklicka HÄR!