Tips på uteserveringar i Göteborg

I Göteborg finns allt från stjärnkrogar och trendiga matbarer till klassiska kvarterskrogar och street food-ställen. Det finns också många trevliga uteserveringar - som här Bar Himmel på Götaplatsen. In Gothenburg, you can find everything from fine dining and trendy bars to traditional pubs and street food. There's also many nice places where you can drink and dine outdoors - like Bar Himmel at Götaplatsen.

 

Den första april öppnade uteserveringarna upp i Göteborg – ett riktigt vårtecken, enligt mig. Njuta av en bit mat, en fikapaus eller kanske bara ta något att dricka i goda vänners lag. I Göteborg finns många olika typer av ställen att gå till. Här kommer mina personliga tips på ställen som på ett eller annat sätt sticker ut lite extra.

 

Fika uteserfering Sommar Familj, vänner, par Blå Vy

 

Bar Himmel

Konstmuseets entrétak och pampiga stentrappor är ett svårslaget läge för en uteservering. Här ligger Bar Himmel med en fantastisk utsikt över Avenyn och med statyn Poseidon i förgrunden. En annan anledning till varför läget är så speciellt är att vid soliga dagar fullkomligt ljusduschas uteserveringen (på med brillorna!) och framåt kvällskvisten sänker sig en vacker solnedgång. Tänk dig en härlig vår- eller sommarkväll med god mat, dryck och en uppsluppen, gemytlig stämning bland gamla och nya vänner – oslagbart! Det är helt klart värt ett besök på en av Göteborgs största uteserveringar.

Mer info

 

292 Kjell Holmner

 

Storköket

Utanför Stora Teatern, i hjärtat av Göterborg, hittar du Storköket. Under de stora trädkronorna stoltserar deras generösa och populära uteservering – med vallgraven på ena sidan och Stora Teatern på andra. Menyns inspiration hämtas bland annat från Korea så om du gillar mat från Asien så är detta stället för dig. Stämningen på uteserveringen är ofta uppsluppen festlig och publiken mixad.

Mer info

 

Beatrice Törnros 0763 62 62 34 www.beatricetornros.se beatrice@rockfoto.nu

 

Hagabions Café & Bar Kino

Gillar du vegetariskt? Då är det hit du ska gå. Hagabions Café är en av Göteborgs mest ambitiösa och populära vegetariska restauranger. Uteserveringen ligger utanför den gamla biografen och du kan räkna med att glaset är fyllt med lokalproducerat öl, närodlad vegetariskt mat på tallriken och riktigt skönt barhäng långt in på kvällen. Tänk kulörta lyktor och avslappnad charm.

Mer info

 

11080688_970598339625393_945630096869672965_o

 

Postbaren

Här bjuds det in till ett andra vardagsrum i det pampiga gamla posthuset. Det serveras bland annat goda cocktails från riktigt skickliga och berömda bartendrar. På fredagar är stämningen extra hög när ”Post Work” firar in helgen och terrasserna längs entrén är det givna hänget. Kvällssolen får du på köpet. Med sitt läge precis vid Centralstationen är det ett perfekt stopp på väg till eller från Göteborg.

Mer info

 

Guldhedstornet

 

Guldhedstornet

Guldhedstornet är ett gammalt vattentorn som fortfarande är i drift och sträcker sig 130 meter över havet. Det invigdes år 1953 och några månader efter invigningen öppnades ett café längst upp. Det enkla caféet finns fortfarande kvar och bjuder sina gäster – utöver menyns godsaker – på en oslagbar utsikt. Jag rekommenderar varmt att sitta och njuta av vyn, samtidigt som du äter något gott. Guldhedstornet är Guldhedens södra vattentorn i Göteborg.

Mer info

 

Restaurang New York Sommar Gul Närbild/detalj

 

Barabicu

Barabicu är ett av flera ställen som har poppat upp den senaste tiden. Uteserveringen längs kanalen har ett riktigt bra läge för kvällssol. Barabicu kan enkelt erbjuda allt du söker i en helkväll i Göteborg – god mat, en gedigen och omtalad drinklista och grymma DJ:s. Maten har inspiration från både Nord- och Sydamerika, vilket serveras både till lunch och middag. Järntorget ligger bara ett stenkast ifrån och landmärket Feskekôrka kan du se nedanför gatan.

Mer info

 

Text: Johanna Wichers

Foto: Beatrice Tornros, Superstudio D&D AB, Kjell Holmner, Johanna Wichers, Clarion Hotel Post