Äntligen dags för skidåkning i Västsverige

Foto: Tuana Art

Foto: Tuana Art

Kylan är äntligen här och snön ligger som ett vitt täcke över över berg och skogar. Vädret är med andra ord helt perfekt för skidåkning här i Västsverige. Att glida fram över snötäcket, andas in den krispiga vinterluften och höra skidans låga svischande är en obeskrivlig känsla. Damma därför av skidorna och spendera några härliga vinterdagar i både skidbackar och skidspår. Här är våra vintertips!

Trots att snö och vintersport kanske inte nödvändigtvis förknippas med Västsverige är det ändå möjligt att ta sig en tur på ett par skidor mindre än två timmar utanför Göteborg, på Falköping Alpin, Mösseberg; Ulricehamns Ski Center eller på Billingen i Skövde. Njut av fartfyllda backar och fina skidspår här i Västsverige.

 

Foto: Göran Assner

Foto: Göran Assner

 

I Ulricehamn kan du bo i det moderna Nya Kurhotellet alldeles intill skidspåret och spendera härliga vinterdagar på Ulricehamns Ski Center, med dess familjevänliga pister och all den service som behövs, bara 10 minuters bilresa från hotellet. Efter en lång dag i backen eller skidspåren kan du sedan njuta framför en värmande brasa. Ulricehamns Ski Center är något som måste besökas. Med sin kunniga personal och kvalitetssäkrade träningsmöjligheter kan du som besökare utveckla ditt skidåkande och samtidigt umgås med familjen. Det är ett tryggt center som också gör det möjligt att du som förälder vågar släppa iväg barnen på egen hand.

 

Boka Ulricehamns vintersportspaket
Nya Kurhotellets alpinpaket
Nya Kurhotellets längdskidåkningspaket

 

Foto:

Foto: Tuana Art

 

I Skövde kan du besöka Billingens fritidsområde och spendera härliga vinterdagar i Billingebacken eller i något av de olika skidspåren. När orken tar slut eller du behöver fylla på med energi kan du laga mat över öppen eld vid någon av områdets grillplatser. En kort bit från Billingen ligger även äventyrsbadet Arena Skövde, så varför inte kombinera din vistelse i backen och spåren med en dag på Sveriges bästa äventyrsbad (enligt barnsemester.se).
Jessica från Billingen i Skövde berättade för mig om ett av sina absoluta favoriter, motionsspåret Blängsmosse en stjärnklar natt. Med endast pannlampa och månskenet som ljuskälla åkte hon längs Blängsmossen tills en glänta uppenbarade sig, där hon satte sig ner, släkte pannlampan och njöt av månskenet och stjärnorna.

 

Boka din skidsemester i Skövde
Billingens fritidsområde  
Längdskidåkning på Billingen
Utförsåkning i Billingebacken

 

Foto: Johan Lindwert

Foto: Johan Lindwert

 

Falköping Alpin, Skaraborgs största skidanläggning ligger vid Mössebergsbackens sluttning och har nedfarter för hela familjen. Här kan du skapa vinterminnen som stannar kvar under många år framöver. Efter en häftig dag i backen kan du behöva varva ner och vila dina härligt ömma muskler. Passa då på att besöka Kurorten Mösseberg som är ett måste under vintern. Där kan du njuta av en mängd olika spabehandlingar. Få saker kan slå en spavistelse när vädret är som kallast och dagen som mörkast.

 

Hur ser din perfekta vintersemester ut?

 

Boka din skidsemester
Mössebergsbacken – Falköping Alpin
SPA Kurorten Mösseberg

 

För mer information besök,

Vinter i Västsverige

 

Text: Frida Tverelv

Bild: Tuana Art, Göran Assner, Johan Lindwert