Robin Bengtsson gör TV-succé igen

Foto: Filip Cederholm

Foto: Filip Cederholm

På lördag är det dags för final i Melodifestivalen 2016 i Friends Arena i Solna. 3 av de 12 deltagande artisterna har rötterna i Västsverige, och Västsverigebloggen har pratat med allihop. Vi gör en lägesrapport inför helgen, och passar också på att fråga våra melodifestivalstjärnor om sina västsvenska smultronställen. Idag har turen kommit till Svenljungasonen Robin Bengtsson. 

Svenljunga-bördige Robin Bengtsson kan det där med att tävla i TV. I Melodifestivalens första deltävling gjorde han i början av februari stor succé och gick direkt till final med sin Constellation prize. 2008 kom Robin trea i Idol och togs emot som en hjälte i när han kom hem och uppträdde på torget i Svenljunga efter att ha blivit utslagen. Åtta år senare råder det återigen Robin-feber på den gamla hemorten. Svenljungas enda rondell är sedan ett tag tillbaka utsmyckad med en ”Rösta på Robin”-banderoll, och biljetterna till storbildsvisningen av lördagens final är slutsålda.

– Det är otroligt kul med det stora engagemanget där hemma – och det känns stort att till och med ha blivit rondellhund, skojar Robin Bengtsson.

 

Gammal motorcrossförare

Robin bor i Stockholm sedan 2012, men har fortfarande hjärtat kvar i Svenljunga. Både hans föräldrar och många av de närmaste vännerna bor kvar, och minst en gång i månaden åker han ner och hälsar på. Robin är gammal motorcrossförare med meriter från såväl ungdoms-SM och -VM, och när han blir ombedd att komma med förslag på västsvenska smultronställen så vandrar förslagen direkt iväg åt det hållet.

– Vi åkte i väg på massor av motorcrosscuper i Tibro, Falköping och Uddevalla. Och Uddevalla ordnade alltid VM i motorcross också , så dit åkte vi varje år och campade med familjen. Det är en riktigt mysig stad.

Ett annat ställe som Robin känner mycket för är Revesjö, beläget en mil utanför Svenljunga. Där har familjen Bengtsson sin sommarstuga, och där har han tillbringat många härliga somrar.

– Det är ju ganska långt till havet när man bor i Svenljunga, så det var toppen att komma till stugan i Revesjö och skogen där, med alla sjöar som finns runtomkring.

 

Foto: Filip Cederholm

Foto: Filip Cederholm

 

En av förhandsfavoriterna

Inför finalen ligger Robin bra till både på iTunes, Spotify och på oddslistorna. De flesta bedömare verkar överens om att han åtminstone har en topp 4-placering i finalen som i en liten ask.

– Jag är jättenöjd med att komma till final, men det vore så klart hur häftigt som helst att vinna. Men så länge jag levererar så att jag känner mig nöjd så kan jag inte göra mer. Jag tror att det blir en jämn final. Tittar man på listorna så verkar det ju som att Frans har ett litet försprång, men man vet ju aldrig. Det kommer att bli superspännande!

 

Text: Johan Wetterberg