Fira nyår i Västsverige

Foto: Frida Tverelv

Foto: Frida Tverelv

Du hinner knappt dansa klart runt granen innan 2015 är slut och det nya året är här. Det är alltså dags att, trots det kvarstående julfirandet, börja planera var och hur du ska skåla in det nya året. Efter ett häftigt julfirande kan det vara skönt att komma iväg. I Västsverige finns det otaliga hotell där du, tillsammans med vänner och familj, kan äta gott och bli ompysslade lite extra under nyår.  

 

Vi rusar omkring överallt för att hinna med allt innan julhelgen och därför kan det vara skönt att låta någon annan planera nyårsfesten och ta hand om disken. Vill du, som jag, njuta av att säga hejdå till 2015 och välkomna det nya året utan stress kan vi skåla in det nya året på något av hotellen här i Västsverige. Föreställ dig att du anländer på eftermiddagen, du checkar in och tar det lugnt för att sedan bli serverad god mat, som du inte lagat själv, tillsammans med vänner och familj, för att vid tolvslaget se färgsprakande fyrverkerier lysa upp himlen. Visst låter det som ett riktigt nyårsfirande?

 

Foto: Jonas Ingman

Foto: Jonas Ingman/vastsverige.com

 

Hotell Hehrne

På Hotell Hehrne i Vänersborg kan du fira det nya året med god mat och trevligt sällskap. Anländer du på förmiddagen kan du njuta av en god sopplunch mellan klockan 12.00-14.00. Under kvällstid serveras en festlig fyrarätters middag som följs upp med dans till orkestermusik. Vid tolvslaget bjuds du traditionsenligt på sprakande fyrverkerier i natthimlen.

 

Grand Hotell Marstrand

Ta med dina nära och kära till Marstrand och njut av en förstklassig femrätters nyårssupé på den inbyggda verandan, med en härlig utsikt mot Paradisparken, kajpromenaden och hamnen. Vid tolvslaget får du även se hur himlen lyses upp av ett praktfullt fyrverkeri med den bohuslänska skärgården i bakgrunden.

Festligheterna fortsätter sedan i vår pub Bakfickan som är preppad för oförglömliga möten med glada nyårsfirare.

 

TanumStrand

Med champagne, fyrverkeri, glitter och glamour kan du tillsammans med vänner och familj välkomna det nya året på TanumStrand i Grebbestad. Här serveras du en festlig fyrarätters supé och kan dansa loss och mingla långt in på natten. Kommer du på eftermiddagen kan du även följa med på en tur ut i den vackra skärgården innan firandet drar igång på riktigt.

 

Hotell Bellevue

Fira in det nya året på Hotel Bellevue i Hjo och unna dig och dina vänner en nyårsafton fylld med fyrverkerier, god mat och underhållning. Med utsikt över Vättern och småbåtshamnen kan du njuta av en femrätters nyårssupé och fira det nya året större delen av natten.

 

Villa Sjötorp

Här bjuds du på en utsökt nyårssupé med lokalt producerade råvaror. Maten serveras i Stora matsalen med utsikt mot havet och hotellets stora trädgård. Efter middagen och fyrverkerierna kan du njuta av en skön natts sömn i ett modernt hotellrum med toalett och dusch där den ursprungliga stilen från början av 1900-talet är bevarad.

 

Nyårsfirande i Västsverige

 

Text: Frida Tverelv

Foto: Frida Tverelv, Jonas Ingman/vastsverige.com