Kom i form efter julfröjderna

Foto: Göran Assner/vastsverige.se

Foto: Göran Assner/vastsverige.com

Jul- och nyårsmaten, godiset, lussebullarna och pepparkakorna. Vi ångrar inget, eller hur? Men nu är det dags att ta sig i kragen och snöra på sig löparskorna. 2016 är året då vi blir starkare och börjar ta hand om oss själva bättre. 

 

Det är otroligt lätt att stå där vid tolvslaget med champagneglaset i handen och partyhatten på sned, och lova att i år, i år ska jag bannemig börja träna och komma i form. Men när krutröken lagt sig och det blir vardag igen kan det vara svårt att hålla det där lilla löftet, jag vet. Ett tips för att lättare komma igång och fortsätta träna, är att anmäla sig till ett lopp eller en annan idrottstävling.

 

Jag anmälde mig till mitt första lopp för två år sedan för att pusha mig själv till att börja springa mer regelbundet. Jag fick ett konkret mål att försöka nå, vilket gav mig motivationen att fortsätta även om jag vissa dagar ville ligga i soffan under en filt. Det fungerade. I början av januari började jag springa tre gånger i veckan och tre månader senare, i april, sprang jag mitt första lopp. Anmäl dig till ett lopp och njut av att ta det sista klivet över mållinjen i vetskap att du faktiskt nått ditt mål.

 

Foto: Anna Nyberg

Foto: Anna Nyberg/vastsverige.com

 

Här är exempel på lopp och tävlingar i Västsverige som kan motivera dig till att komma i form och fortsätta kämpa.

 

Löpning

16 april – Kungälvsloppet – Kungälv

23 april – Skärgårdsmilen – Hönö

1 maj – Aktivitus Trail Race – Göteborg

10 maj – VårRuset – Göteborg

21 maj – Göteborgsvarvet – Göteborg

20 augusti – Midnattsloppet – Göteborg

1 till 4 september – IcebugXperience – Ramsvik

1 oktober – Dalsland X-Trail – Bengtsfors

Datum ej satt än – Läckövarvet – Läckö

Datum ej satt än – Mariestads Marathon – Mariestad

 

Hinderbana

23 april – Tough Viking – Göteborg

16 maj – Action Run – Borås

 

Annat

30 april – Dalsland X-Country – Bengtsfors

13 augusti – Dalslands Kanot Maraton – Bengtsfors

20 augusti – Ten Island Race/Swimrun – Öckerö-öarna

Datum ej satt än – Koster Swimrun – Kosteröarna

 

Text: Frida Tverelv

Foto: Göran Assner,  Anna Nyberg