Julpaket á la Västsverige

Foto: Jonas Ingman

Foto: Jonas Ingman

Julen närmar sig med stormsteg och det är mycket som ska göras innan det är dags. Det är svårt att hinna med allt även för den mest välplanerade. Om du vill njuta av julen lite extra eller helt enkelt koppla av en stund och låta stressen rinna av kroppen, är du kanske mogen för den här listan.

 

När julsäsongen är här brukar jag, som många andra, alltid se fram emot ljusen, granen och julmaten. Jag brukar också, ironiskt nog, se fram emot den harmoni och det lugn jag intalar mig att julen innebär. Varje år säger jag till mig själv att ”i år ska jag njuta av julen och inte stressa omkring” men varje år är jag lika stressad. Kanske känner du likadant och därför har jag grävt fram några Julpaket som både kan hjälpa oss att slappna av, och komma i julstämning.

 

Foto:

Foto: vann.se

På VANN Spa Hotell Konferens, som ligger som en naturlig del av ett naturreservat vid Gullmarsfjorden, kan du njuta av en äkta västsvensk spa-upplevelse där du går från stressad och småtrött till utvilad och energiladdad. Lockar å andra sidan, en blandning av heta saltbassänger, ljusterapi, bastubad vid havet och julmat bör du ta en titt på Nösunds Värdshus.

 

Julbordspaket på VANN Spa Hotell Konferens

Klassiskt julbord Spa och underhållning på Nösunds Värdshus

 

Om du, precis som jag, älskar julmat eller helt enkelt vill komma i julstämning, har jag ytterligare några tips. I dessa Julpaket erbjuds fantastisk mat, både klassisk eller med en twist samt en övernattning i en skön säng. Du behöver alltså inte fundera över hur du ska ta dig hem efteråt och kan njuta av kvällen till 100 procent.

 

På exempelvis Tofta Herrgård kan du njuta av ett klassiskt bohuslänskt julbord i herrgårdsköket, med kockarna till hands om du vill prata julmat. Är du vegetarian eller vill prova på något nytt kan du istället njuta av ett genuint fisk- och skaldjursjulbord på Tullhuset som ligger precis vid havet. Eller varför inte äta och sova gott i slottsmiljö på Thorskogs Slott eller Bjertorp Slott?

 

Foto: Arne Alfredsson

Foto: Arne Alfredsson 

Jul på Thorskogs Slott

Julbordspaket på Bjertorp Slott

Julbordspaket på Tofta Herrgård

Julbordspaket på Tullhuset

 

Detta är bara ett axplock av alla de julweekends, julpaket och julbord som finns i Västsverige. Vill du ha fler tips eller veta mer om vad som finns i den här delen av Sverige kan du ta en titt nedan.

 

Julpaket

 

Jul i Västsverige

 

Text: Frida Tverelv

Foto: Jonas Ingman, vann.se, Arne Alfredsson