Julkonserter i Västsverige

Julkonserter-i-vastsverige

Tänk att musik egentligen bara består av vibrationer som omvandlas till det vi uppfattar som ljud, toner och musik, som i sin tur får oss att känna. När vi närmar oss vintern och julen blir musik extra viktigt, i alla fall för mig. När jag hör Bing Crosby sjunga ”White Christmas” vet jag att julen är här och de är dags att börja fira den mysigaste högtiden på året.

Och nu är det äntligen dags, vintern är här. Till dig som, liksom jag, levt med julabstinens i närmare ett år, nu kan vi äntligen njuta av årets julkonserter som i Västsverige drar igång redan nu i november. Västsverige står redo med körer, orkestrar och artister som alla är redo att kickstarta julfirandet. I Västsverige kan du därför njuta av små intima julkonserter eller lite större konserter med välkända svenska artister.

Här är en lista på ett axplock av alla de julkonserter som pågår i Västsverige under november och december.

 

21/11: Jul med Lisa Miskovsky & Kalle Moraeus, Uddevalla

Kalle Moraeus, charmtrollet från Dalarna och skönsångerskan Lisa Miskovsky bjuder på en hjärtevärmande julkonsert på Östraboteatern i Uddevalla. Det blir en fantastisk blandning mellan det klassiska traditionella och något lite rockigare.

 

4/12: En Stilla Jul med Anders Ekborg, Trollhättan (även 12/12 i Borås)

Traditionsenligt bjuder Anders Ekborg in till julkonsert som i år är nyproducerad. Det blir en vacker och känslosam konsert med mycket värme som hyllar det sanna i konsten och musiken. I år delar han också scenen med den klassiske stjärngitarristen Bengt Magnusson, kompositören Stefan Nilsson på Piano/Keyboard och cellisten Kristin Malmborg.

 

Foto:

Foto: Dennis Österberg

4-6/12 Julkonsert i Korskyrkan, Götene

Under advent bjuder Korskyrkan på en fullspäckad julkonsert med ett härligt blandat program med barnkör, julkören, Christmas Gospel, Misterbandet, solister, orkester och mer! Julmusik i kyrkor hör julen till och i sann julanda går behållningen av konserten till vattenprojekt i Swaziland, mikrolån i Malawi och språkstöd till nysvenskar i Götene. Lyssna på ljuv julmusik samtidigt som du hjälper till att göra världen en lite bättre plats.

 

Foto: Daniel Mellqvist

Foto: Daniel Mellqvist

7/12 Jessica Andersson – Min Jul, Borås (även i Uddevalla 13/12 och i Trollhättan 16/12och Trollhättan 16/12)

Melodifestivalvinnaren och Trollhättan-Legenden Jessica Andersson ger sig ensam ut på en julturné i Sverige för första gången och bjuder på en fantastisk vinterresa där musiken står i centrum.
Njut av denna intima föreställning och följ med på en underbar resa i tid och rum.

 

12/12 Christmas Night, Skövde (även i Borås 18/12)

Vill du hellre fira att julen är på väg på ett mer glamoröst sätt bjuder Magnus Carlsson tillsammans med Sonja Aldén och Shirley Clamp till en fullspäckad show med det bästa från den traditionella julen i en modern tappning. Det kommer bjudas på musik, skratt och galna upptåg. Det är helt enkelt något du inte får gå miste om.

 

Foto: Peter Cederling/Universal Music

Foto: Peter Cederling/Universal Music

16/12 Tommy Körbergs Jul, Borås

Tommy Körberg, Tommy Körberg, musikalisk kameleont och en av våra mest fantastiska sångare, framför tillsammans med ett 12-mannaband i världsklass framför en samling sånger, många av dem nyskrivna eller i färska översättningar, denna jul. Det blir en konsert i världsklass som med sina sånger välkomnar julen med värme och kärlek.

 

Foto:

Foto: Julgalan

17/12 Julgalan, Lidköping (även i Göteborg 26-27/12)

Sveriges största julshow besöker Västsverige för att sprida julstämning. Kombinationen av fantastiska artister som Jill Johnsson, Lena Philipsson, Måns Zelmerlöw, Timbuktu med flera och julens olika läckerheter gör Julgalan till något alldeles extra. Lyssna på fantastisk musik och njut av ett glas glögg, mingel och ett härligt julbord.

 

Foto: Elisabeth Frang

Foto: Elisabeth Frang

20/12 Malena Ernmans Julturné 2015, Borås

Den skönsjungande operasångerskan Marlena Ernman besöker Västsverige med sin kritikerrosade klassiska julshow. Klassiska julfavoriter blandas med folkmusik, jazz och opera. I år gästas hon också av Lasse Berghagen och tillsammans med Mats Bergström, Janne Bengtsson och Svenska Stråkensemblen bjuder de stämningsfull julkonsert.

 

För mer information om vad som pågår i Västsverige under jul besök;
Jul i Västsverige 

 

Vilken artist, död eller levande, hade du velat se på scenen nu till jul?

 

Text: Frida Tverelv

Bild: HitNöje AB, En Stilla Jul, Dennis Österberg, Daniel Mellqvist, Christmas Night, Peter Cederling/Universal Music, Julgalan och Elisabeth Frang