Bloggen – en del av Västsverige

Vandrare med himmelsk utsikt över Dalslands trolska skogar.

Upptäck Västsverige – kanske från Dalslands högsta topp… Foto: Lasse Forslund

– Upptäck Västsverige!
Just precis så skulle vi vilja vråla ut från Dalslands högsta topp, och låta ekot studsa bland de djupa skogarnas tjocka stammar. Vrålet förs viskandes vidare av de salta havsvindarna, och budskapet blåser ut över de karga, blågrå granithällarna i Bohuslän för att slutligen, via den pulshöjande vägen in till storstaden Göteborg, landa på en gott bördig åker i Västergötland; Upptäck Västsverige! Bara gör´t.

Att upptäcka allt vad Västsverige har att ge betyder inspiration och upplevelse. Och när resan är över lever minnena kvar. Minnen som ger ny energi i vardagen, ett lugnare andetag och en vilja och lust att återvända.

 

Västsveriges stora utbud i kollage.

Västsverige erbjuder unika råvaror hämtade från salta hav, lugna insjövatten, djupa skogar och bördiga slätter. Här finns de engagerade producenterna, de framstående kockarna som vet att förädla råvarorna till oförglömliga smakupplevelser i sina rätta omgivningar. Havets delikatesser tillagas direkt på fiskebåtarna i Bohuslän, viltkebab som äts på gående fot under en vandring i Dalslands vildmark eller insjökräftor som kokas vid Vänerns strand i gryningens varma ljus. I Västsverige möter du en sällan skådad vild natur genom minnesvärda aktiviteter. Naturen inspirerar till spontanitet och massor av äventyr i de djupa skogarna eller i och omkring våra mångsidiga vatten.

 

Västsveriges stora utbud av mat, sevärdheter, aktivitet och evenemang i kollage.

Och kanske det viktigaste av allt – här sker möten för livet. Var du än befinner dig möter du människor som tillför kunskap, värme och just sina berättelser om Västsverige som gör din upplevelse ännu starkare. Människor som inspirerar till att upptäcka ännu fler nya saker i denna kontrasternas region. Möt dem där ute, möt dem här i bloggen. Dessa engagerade och stolta västsvenskar utgör den största delen av Västsverige!

Varmt välkommen att upptäcka Västsverige du med.